Председателят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов е поискал оставката

...
Председателят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов е поискал оставката
Коментари Харесай

Искат оставката на Шишков след поредна авария на водопровод

Председателят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов е изискал оставката на шефа на ВиК Веселин Русев, оповестява БНР. 

Отделно, кметът на Варна Иван Портних желае оставката на министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

Причината е цялостният безпорядък в работата на сдружението. Поредната повреда на тръбопровод от тази заран в квартал " Бриз " също способства за повишаването на недоволството.

Според ГЕРБ, очевидна е неспособността на Русев да се оправи с проблеми, свързани с осъществяването на водния план на Варна на стойност 140 млн лева

Прeз април стана огромната повреда на магистралния тръбопровод във Варна. Причината е неприятно планиране. Това съобщи тогава шефът на водоснабдителното сдружение Русев.

Според Русев, водопроводът не е железен и не може да издържи на хидравличните удари, които се получават на място с подобен огромен надолнище. ВиК-Варна няма виновност за случилото се, планът е на Министерство на регионалното развитие.

От влизането в употреба на водопровода през 2008 година до момента на това място са станали 4 огромни повреди.

" На 100 % план на Министерство на регионалното развитие. Строителният контрол е бил на " Мотмакдоналдс ", британска компания. Изпълнител, определен от Министерство на регионалното развитие ", изясни кметът на Варна Иван Портних.

" Този проблем би трябвало да се ликвидира или с замяна на материала в региона зад паметника, там където към този момент се облекчава хидравликата или други различни, по-модерни способи, само че това би трябвало да се разиска с Министерство на регионалното развитие ", изясни инж. Веселин Русев - шеф на ВиК - Варна.

Водопроводът зарежда курортите във Варна, по тази причина казусът може да стартира да се отстранява есента.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР